Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya

Çepelli Sakinlerinden Belediyeye Ağır Eleştiri: “Üvey Evlat köyüne Son Verin!”

Çepelli Sakinlerinden Belediyeye Ağır Eleştiri: “Üvey Evlat köyüne Son Verin!”
162545 Hit

Asılsız yangın ihbarı gerçeği gözler önüne serdi

 Çepelli Köyü girişinde akşam saatlerinde yapılan yangın ihbarı, bölgede kısa süreli paniğe neden oldu. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yaptıkları incelemede ihbarın asılsız olduğunu belirledi. Ancak yaşanan bu olay, yıllardır dile getirilen büyük bir ihmali bir kez daha gözler önüne serdi.

📲 Bizi WhatsApp Kanalımızdan Takip Edin

Son dakika haberlerini ve önemli gelişmeleri anında telefonunuza alın.

👉 WhatsApp Kanalına Katıl

 “İtfaiye araçları birçok noktaya giremiyor”

 Çepelli, Bulatköy ve Gebecili köylerinde yangın riskine karşı gerekli temizlik çalışmalarının yapılmadığını belirten vatandaşlar, özellikle daralan yollar ve temizlenmeyen alanlar nedeniyle büyük itfaiye araçlarının birçok noktaya ulaşamadığını ifade etti.

 Vatandaşlara göre bugün yanlış ihbarla ortaya çıkan tablo, yarın gerçek bir yangında telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açabilir.

 “Sayın Başkan, bazı köyler hizmet görüyor, Çepelli ve Bulatköy kaderine terk ediliyor”

 Bölge halkı, Yassıköy Belediyesi’nin bazı köylerde yangın önleme amacıyla temizlik çalışmaları yaptığını ve bunu kamuoyuyla paylaştığını hatırlatarak, Çepelli ve Bulatköy’ün ise uzun süredir adeta kaderine terk edildiğini savundu.

 Vatandaşlar, belediyenin tüm köylere eşit hizmet götürmekle yükümlü olduğunu belirterek, “Aynı belediyeye bağlı köyler arasında ayrım yapılması kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

 “Geçmişte büyük bir yangın yaşandı, ders çıkarılmadı”

 Birkaç yıl önce bölgede yaşanan büyük yangının izlerinin hâlâ hafızalarda olduğunu belirten vatandaşlar, aradan geçen zamana rağmen gerekli önlemlerin alınmamasına tepki gösterdi.

 “İlla birilerinin evi mi yanmalı? İlla can kaybı mı yaşanmalı? Yetkililer harekete geçmek için daha neyi bekliyor?” sözleriyle tepkilerini dile getiren köylüler, önleyici çalışmaların artık ertelenmemesi gerektiğini vurguladı.

 Başkan Caner İmam’oğluna ve Yassıköy Belediyesi’ne açık çağrı

 Çepelli Mahallesi sakinleri, yaşanan ihmalin artık sadece hizmet eksikliği olmaktan çıktığını, doğrudan can ve mal güvenliğini tehdit eden bir noktaya ulaştığını belirterek Yassıköy Belediyesi’ne sert çağrıda bulundu.

 Vatandaşlar, Çepelli, Bulatköy ve Gebecili köylerinde yangın riskini artıran otların, çalılıkların ve yol kenarlarındaki engellerin acilen temizlenmesini, itfaiye araçlarının rahatça ulaşabileceği yolların oluşturulmasını ve olası bir felaket yaşanmadan gerekli tüm tedbirlerin alınmasını istedi.

 “Bugünkü ihbar yanlış çıktı. Ancak yarın gerçek bir yangın çıktığında bunun hesabını kim verecek? O gün geldiğinde artık hiçbir açıklamanın anlamı kalmayacak. Yetkilileri, daha fazla gecikmeden görevlerini yerine getirmeye davet ediyoruz.”