Close Menu
Avrupanın SesiAvrupanın Sesi
    Gündemdekiler
    ozvatan 1 1

    SV Özvatan Derneği’nde güven tazelendi: AKİB üyesi Karazehir yeniden başkan seçildi

    2 Haziran 2025
    ytb kisa film festivali 5

    YTB destekli Kısa Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

    1 Haziran 2025
    DenHaag festival 1

    Zuiderpark’ta kültür rüzgarı: Turquoise Türk Günü Festivali renkli görüntülere sahne oldu

    1 Haziran 2025
    Facebook X (Twitter) Instagram LinkedIn YouTube
    Avrupanın SesiAvrupanın Sesi Pazartesi, Haziran 2
    • Gazete Arşivi
    • Makale
    • Röportaj
    • Foto Galeri
    • Video Galeri
    Facebook X (Twitter) Instagram LinkedIn YouTube
    • Avrupa
    • Balkanlar
    • Türkiye
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Teknoloji
    • Aile/Sağlık
    • Spor
    Avrupanın SesiAvrupanın Sesi
    Reklam 1 Reklam 2 Reklam 3 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7
    Anasayfa»Aile/Sağlık»BeMig Farkıyla Duygu Dolu Farkındalık Programı
    Aile/Sağlık

    BeMig Farkıyla Duygu Dolu Farkındalık Programı

    Avrupanın SesiAvrupanın Sesi3 Aralık 2015
    BeMig Farkıyla Duygu Dolu Farkındalık Programı
    BeMig Farkıyla Duygu Dolu Farkındalık Programı
    Paylaş.
    Facebook Twitter WhatsApp Telegram E-mail Copy Link

    Toplumda engelli farkındalığını artırmak, hayatı birlikte paylaşmak, toplumdaki engelli birey ve ailelerine yönelik “manevi desteğin” önemine dikkatleri çekmek amacıyla; 3 Aralık 2015 tarihinde Dortmund Türk Eğitim Merkezi’nde “Birlikte Daha Güçlüyüz” sloganıyla BeMig derneği tarafından halka açık olarak düzenlenen programa yoğun ilgi gösterildi. Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosu Sayın Mustafa Kemal BASA, TÜGEM Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İsmail ZENGİN, DİTİB KRV Eyaleti Essen Bölge Birliği Başkanı Sayın Hüseyin SAĞ, Türk Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Suphi SOLMAZ, Türk Halk Müziği sanatçısı Sayın Ahmet BAYDAROĞLU yanısıra çok sayıda okul müdürleri, öğretmenler, BeMig e.V. derneği üyeleri ile birlikte 150 civarında duyarlı konukların katıldığı etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı.

    📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde!

    Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.

    • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
    • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
    👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

    Reklam 1 Reklam 2 Reklam 3 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7

     “TOPLUMDA ENGELLİLİK“ ana tema kapsamında; insanların, gençlerin ve çocukların sanat yönünün gelişmesini, kendilerini kanıtlamalarını, hayal güçlerini zenginleştirmelerini, düşünme yeteneklerinin güçlenmesini, yaşama bağlılıklarının artmasını sağlamak, düşündüklerini biçimsel anlatımla teknik bilgi ve beceriler kazandırmak, güzel sanatlara olan duyarlılıklarını arttırmak, kuruluşlar ve kişiler arası diyalogları geliştirerek dayanışma ve yardımlaşma yetileri kazandırmak amacı ile Almanya  genelinde  düzenlenen “ÖDÜLLÜ AMATÖR RESİM YARIŞMASI“na katılan ve  etkinlik mekanında sergilenen eserlere katılımcıların ilgisi büyüktü.

    Ressam, edebiyatçı, şair ve öğretmen Halil GÜLEL, ressam Ayşe ARAL, resim öğretmeni Pınar DERELİ ve Türk Eğitim Merkezi Müdürü Suphi SOLMAZ tarafından oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda resim yarışmasının 300 Euro olan birincilik ödülüne Zerin KARSLI, 200 Euro olan ikincilik ödülüne Selin Sude AKSU ve 100 Euro olan üçüncülük ödülüne Erva BOLAT layık görüldü.

    Günün anlam ve önemi üzerine on dakikalık bir konuşma yapan Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosu Sayın Mustafa Kemal BASA, BeMig e.V. derneğinin kısa sürede ulaşmış olduğu başarılı çalışmalarını takdirle karşıladığını, konzept itibariyle Federal Almanya’da benzer bir yabancı STK’nun olmadığını, bu yönüyle BeMig e.V. derneğinin kurucularına, yönetim kurulu üyelerine ve bu derneğe gönüllülük esasıyla destek veren herkese canı gönülden teşekkür ettiğini, hayatta iken sağlıklı kişilerin de bir gün birer engelli adayının olabileceği düşüncesinden yola çıkarak, bu anlamlı ve değerli hizmet kervanına toplumda herkesin gönüllü olarak manevi katkı sağlaması gerektiğini vurguladı.

    BeMig e.V. derneği tarafından hazırlanan programda yer alan toplumda engellileri ve birlikte yaşama konulu “Hayat Bayram Olsa” isimli sinevizyon, engelli bireylerin sunumları olan şiir, konuşma, skeç ve müzik katılımcılar tarafından beğeni ve takdirle izlendi.

    BeMig e.V. Hakkında:

    “BeMig – Verein zur Förderung behinderter Migranten e.V. Göçmen Kökenli Engellileri Destekleme Derneği“; engelliler, engelli aileleri ve duyarlı vatandaşlarımızın bir araya gelmesiyle 3 Aralık 2012 tarihinde Dortmund‘da kurulmuştur. BeMig e.V., Alman makamlarınca tanınan “kamu yararına hizmet sunan“ bir sivil toplum kuruluşu özelliğini taşımaktadır. Derneğimizin kapısı, zihinsel ya da bedensel her türlü engeli olanlara, engelli ailelerine ve engellilerle yaşamı paylaşmak isteyen herkese açıktır.
    BeMig e.V., hiçbir kuruma, kuruluşa, çatı örgütüne ya da derneğe bağlı bulunmayıp, partiler üstü yaklaşımıyla, hiçbir siyasi görüşü bünyesinde bulundurmamakla birlikte, kendi prensip ve ilkeleriyle hizmet sunmaktadır.

    BeMig e.V. Neler Yapıyor:

    Dünyanın her yerinde olduğu gibi Almanya’da da maalesef engelli birey ve ailelerimiz toplum yaşamına yeterince katılamamakta, engelliliği yanısıra göçmen kökenli kimliği ile toplumdan soyutlanmaktadır. Özellikle edebiyat, müzik, tiyatro, resim vb. sosyal çalışmalarıyla engelli ve engelli ailelerinin özgüven duygularını teşvik etme yanısıra, yaşadığı toplumda iletişim beceri ve yeteneklerini ortaya çıkarmaları yönünde fırsat eşitliği çalışmaları derneğimizin ana faaliyet alanları içerisinde yer almaktadır.

    Ayrıca; BeMig e.V. derneği, yürütmüş olduğu kültürel ve sanatsal etkinlikler aracılığıyla engelli ve engelli ailelerini toplumla kaynaştırma yoluna giderek, toplumda yaygın olan önyargılı bakış açılarının ortadan  kalkması yönünde çalışmalar yürütmektedir.

    Paylaş. Facebook Twitter WhatsApp Telegram E-mail Copy Link
    Önceki YazıBaden Württemberg’teki Müslümanlara Bayram Müjdesi
    Sonraki Yazı Fransa’da Türklere ait camiye ırkçı saldırı
    Avrupanın Sesi avatarı
    Avrupanın Sesi
    • Website
    • Facebook
    • X (Twitter)
    • Instagram

    İlginizi Çekebilir

    Clinic EGO 4

    Hollywood yıldızı Türkiye’de gülüşünü Clinic EGO ile yeniledi

    21 Mayıs 2025
    prof dr nergiz huseyinoglu 2

    Baş ağrısında yeni dönem: Prof. Dr. Nergiz Hüseynoğlu botoks tedavisini anlattı

    20 Mayıs 2025
    fibo20225 2

    Köln Başkonsolosu Al, FIBO 2025’te Türk firmalarıyla buluştu

    13 Nisan 2025
    Yorum Yazın Cancel Reply

    Gündemdekiler
    ozvatan 1 1

    SV Özvatan Derneği’nde güven tazelendi: AKİB üyesi Karazehir yeniden başkan seçildi

    Avrupanın Sesi2 Haziran 2025

    Merkezi Almanya’nın Stuttgart kentinde bulunan ve yaklaşık 27 yıl önce Kayseri’nin Özvatan ilçesinden gelen gurbetçiler…

    ytb kisa film festivali 5

    YTB destekli Kısa Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

    1 Haziran 2025
    DenHaag festival 1

    Zuiderpark’ta kültür rüzgarı: Turquoise Türk Günü Festivali renkli görüntülere sahne oldu

    1 Haziran 2025
    fransa 1

    Fransa’da mescide ırkçı saldırı: Kur’an-ı Kerimler yere atıldı, duvarlara gamalı haçlar çizildi

    31 Mayıs 2025
    Reklam 1 Reklam 2 Reklam 3 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7
    Hakkımızda
    Hakkımızda

    Avrupa'nın Sesi, Avrupa'daki en güncel haberleri tarafsız, hızlı ve güvenilir bir şekilde okuyucularına sunmayı hedefleyen dijital bir haber platformudur. Siyaset, ekonomi, kültür, spor ve daha birçok alanda Avrupa gündemini yakından takip eder, öne çıkan gelişmeleri anında aktarırız.

    Amacımız, Avrupa'da yaşayan herkesin doğru bilgiye kolayca ulaşmasını sağlamak ve farklı bakış açılarıyla zenginleşen bir haber deneyimi sunmaktır.

    E-mail: info@avrupaninsesi.com

    Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn WhatsApp
    Menüler
    • İmpressum
    • Künye Bilgisi
    • İletişim
    • Gizlilik Politikası
    • Çerez Politikası
    • Kişisel Verilerin Korunması
    • Reklam Politikası
    • Site Kullanım Koşulları
    Linkler
    Antalya Haber Ankara Boşanma Avukatı Dedicated Server mikroyesilim.com Maç bileti satın al Akor mag-trade.com
    İzinsiz yazı, resim, videolar alınamaz. İçerik ekleyenlerin yazıları kendi sorumluluğundadır.
    © 2013 - 2025 Avrupanın Sesi Tüm Hakları Saklıdır.
    • İletişim
    • Künye Bilgisi
    • Haber Arşivleri
    • Yazarlarımız

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. İptal etmek için Esc tuşuna basın.