BeMig Farkıyla Duygu Dolu Farkındalık Programı

Toplumda engelli farkındalığını artırmak, hayatı birlikte paylaşmak, toplumdaki engelli birey ve ailelerine yönelik “manevi desteğin” önemine dikkatleri çekmek amacıyla; 3 Aralık 2015 tarihinde Dortmund Türk Eğitim Merkezi’nde “Birlikte Daha Güçlüyüz” sloganıyla BeMig derneği tarafından halka açık olarak düzenlenen programa yoğun ilgi gösterildi. Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosu Sayın Mustafa Kemal BASA, TÜGEM Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İsmail ZENGİN, DİTİB KRV Eyaleti Essen Bölge Birliği Başkanı Sayın Hüseyin SAĞ, Türk Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Suphi SOLMAZ, Türk Halk Müziği sanatçısı Sayın Ahmet BAYDAROĞLU yanısıra çok sayıda okul müdürleri, öğretmenler, BeMig e.V. derneği üyeleri ile birlikte 150 civarında duyarlı konukların katıldığı etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı.

 “TOPLUMDA ENGELLİLİK“ ana tema kapsamında; insanların, gençlerin ve çocukların sanat yönünün gelişmesini, kendilerini kanıtlamalarını, hayal güçlerini zenginleştirmelerini, düşünme yeteneklerinin güçlenmesini, yaşama bağlılıklarının artmasını sağlamak, düşündüklerini biçimsel anlatımla teknik bilgi ve beceriler kazandırmak, güzel sanatlara olan duyarlılıklarını arttırmak, kuruluşlar ve kişiler arası diyalogları geliştirerek dayanışma ve yardımlaşma yetileri kazandırmak amacı ile Almanya  genelinde  düzenlenen “ÖDÜLLÜ AMATÖR RESİM YARIŞMASI“na katılan ve  etkinlik mekanında sergilenen eserlere katılımcıların ilgisi büyüktü.

Ressam, edebiyatçı, şair ve öğretmen Halil GÜLEL, ressam Ayşe ARAL, resim öğretmeni Pınar DERELİ ve Türk Eğitim Merkezi Müdürü Suphi SOLMAZ tarafından oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda resim yarışmasının 300 Euro olan birincilik ödülüne Zerin KARSLI, 200 Euro olan ikincilik ödülüne Selin Sude AKSU ve 100 Euro olan üçüncülük ödülüne Erva BOLAT layık görüldü.

Günün anlam ve önemi üzerine on dakikalık bir konuşma yapan Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosu Sayın Mustafa Kemal BASA, BeMig e.V. derneğinin kısa sürede ulaşmış olduğu başarılı çalışmalarını takdirle karşıladığını, konzept itibariyle Federal Almanya’da benzer bir yabancı STK’nun olmadığını, bu yönüyle BeMig e.V. derneğinin kurucularına, yönetim kurulu üyelerine ve bu derneğe gönüllülük esasıyla destek veren herkese canı gönülden teşekkür ettiğini, hayatta iken sağlıklı kişilerin de bir gün birer engelli adayının olabileceği düşüncesinden yola çıkarak, bu anlamlı ve değerli hizmet kervanına toplumda herkesin gönüllü olarak manevi katkı sağlaması gerektiğini vurguladı.

BeMig e.V. derneği tarafından hazırlanan programda yer alan toplumda engellileri ve birlikte yaşama konulu “Hayat Bayram Olsa” isimli sinevizyon, engelli bireylerin sunumları olan şiir, konuşma, skeç ve müzik katılımcılar tarafından beğeni ve takdirle izlendi.

BeMig e.V. Hakkında:

“BeMig – Verein zur Förderung behinderter Migranten e.V. Göçmen Kökenli Engellileri Destekleme Derneği“; engelliler, engelli aileleri ve duyarlı vatandaşlarımızın bir araya gelmesiyle 3 Aralık 2012 tarihinde Dortmund‘da kurulmuştur. BeMig e.V., Alman makamlarınca tanınan “kamu yararına hizmet sunan“ bir sivil toplum kuruluşu özelliğini taşımaktadır. Derneğimizin kapısı, zihinsel ya da bedensel her türlü engeli olanlara, engelli ailelerine ve engellilerle yaşamı paylaşmak isteyen herkese açıktır.
BeMig e.V., hiçbir kuruma, kuruluşa, çatı örgütüne ya da derneğe bağlı bulunmayıp, partiler üstü yaklaşımıyla, hiçbir siyasi görüşü bünyesinde bulundurmamakla birlikte, kendi prensip ve ilkeleriyle hizmet sunmaktadır.


BeMig e.V. Neler Yapıyor:

Dünyanın her yerinde olduğu gibi Almanya’da da maalesef engelli birey ve ailelerimiz toplum yaşamına yeterince katılamamakta, engelliliği yanısıra göçmen kökenli kimliği ile toplumdan soyutlanmaktadır. Özellikle edebiyat, müzik, tiyatro, resim vb. sosyal çalışmalarıyla engelli ve engelli ailelerinin özgüven duygularını teşvik etme yanısıra, yaşadığı toplumda iletişim beceri ve yeteneklerini ortaya çıkarmaları yönünde fırsat eşitliği çalışmaları derneğimizin ana faaliyet alanları içerisinde yer almaktadır.

Ayrıca; BeMig e.V. derneği, yürütmüş olduğu kültürel ve sanatsal etkinlikler aracılığıyla engelli ve engelli ailelerini toplumla kaynaştırma yoluna giderek, toplumda yaygın olan önyargılı bakış açılarının ortadan  kalkması yönünde çalışmalar yürütmektedir.

Mehmet Hasan
Önceki Mehmet Hasan
Motosiklet tutkunları DİTİB Camii’nde dualarla sezonu açtı
Sonraki Motosiklet tutkunları DİTİB Camii’nde dualarla sezonu açtı