Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü dolayısıyla bir paylaşımda bulundu. Duran, deprem bölgesinde Türkiye tarihinin en kapsamlı yeniden imar ve kalkınma hamlesinin hayata geçirildiğini vurguladı.
Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 6 Şubat depremlerinin herkesin gönlünde derin izler bıraktığını belirten Duran, “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen bu büyük yıkımın aynı zamanda milletin dayanışma ruhunu, yardımlaşma bilincini ve yeniden ayağa kalkma azmini ortaya koyduğunu ifade etti.
Son dakika haberlerini ve önemli gelişmeleri anında telefonunuza alın.
👉 WhatsApp Kanalına KatılDuran, sürecin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli ve kararlı liderliğinde yürütüldüğünü belirterek, afetin ilk anından itibaren devletin tüm imkânlarının seferber edildiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sahadaki güçlü iradesi, vizyonu ve yakın takibinin hem kurumlara yön verdiğini hem de millete moral olduğunu ifade eden Duran, deprem bölgesinde tarihî nitelikte bir yeniden imar ve kalkınma sürecinin başlatıldığını dile getirdi.
Şehirlerin modern altyapılar, sosyal donatı alanları ve çevreye duyarlı mimari anlayışla yeniden inşa edildiğini aktaran Duran, tarihi alan ve yapıların da ayağa kaldırıldığını belirtti. Bu dönüşümün yalnızca fiziki yapıları değil, milletin umudunu ve geleceğe olan güvenini de yeniden inşa ettiğini vurgulayan Duran, her yeni konutun devlet-millet birlikteliğinin güçlü bir sembolü olduğunu ifade etti.
Paylaşımında, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri rahmet ve dualarla anan Duran, Allah’tan Türkiye’yi ve milleti her türlü afetten muhafaza etmesini diledi.
Öte yandan Duran, paylaşımında 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü için hazırlanan bir videoya da yer verdi. Videoda, depremin ilk anları, arama kurtarma çalışmalarından görüntüler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deprem bölgesine gerçekleştirdiği ziyaretler ve inşa-ihya sürecine dair kareler yer aldı. Depremzede vatandaşlarla yapılan röportajlardan kısa bölümlerin de bulunduğu video, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarıyla sona erdi.
