BAKEŞ’ten ‘Ana Dili Günü’ mesajı

BAKEŞ’ten ‘Ana Dili Günü’ mesajı

Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ) “21 Şubat Uluslararası Ana Dili Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı.

BAKEŞ’in sosyal medya hesabından yayımlanan mesajda Batı Trakya Türkleri’nin hala Türkçe-Yunanca eğitim verecek anaokulları mücadalesi verdiği vurgulandı ve kimliği koruma mücadelesinin sürdürüleceği belirtildi.

BAKEŞ’ın tarafından yapılan açıklama şöyle: “21 Şubat tarihi, 1999 yılında UNESCO tarafından Uluslararası Ana Dili Günü olarak ilan edilmiştir. Dil, kültürün ve kimliğin temel unsurudur.

Kadim Türk tarihi birikiminden damıtılmış toplumsal değerlerimizi, kültür ve dilimizi bugünlere taşıyan ana dilimizdir.
Bizi ‘biz’ yapan bir kimlik bilinci ile var olmamızı sağlayan ana dili yaşama hakkı kadar doğal, vazgeçilmez, sınırlandırılamaz temel bir insan hakkıdır.

Gelişen dünyada bugün Batı Trakya Türkleri hala çift dilli Türkçe-Yunanca anaokulları talebiyle ana dilde eğitim alma mücadelesi vermektedir.

Uluslararası Ana Dili Günü vesilesiyle Türkçe-Yunanca iki-dilli anaokulu talebimizi bir kez daha yineliyor, ana dilimizi ve kimliğimizi koruma mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğimizi bildiriyoruz.

Uluslararası Ana Dili Günümüz Kutlu Olsun!”

BTTÖB’den ‘Uluslararası Ana Dili Günü’ mesajı
Önceki BTTÖB’den ‘Uluslararası Ana Dili Günü’ mesajı
Bursa'da Av. Hakan Çavuşoğlu ve Av. Nurullah Murat'ın Hukuk Bürosu açıldı
Sonraki Bursa'da Av. Hakan Çavuşoğlu ve Av. Nurullah Murat'ın Hukuk Bürosu açıldı