Başbakan Miçotakis Ankara ziyaretinin mayısta yapılacağını açıkladı

Başbakan Miçotakis Ankara ziyaretinin mayısta yapılacağını açıkladı

Miçotakis, katıldığı bir televizyon programında önümüzdeki dönemde Türkiye’ye gerçekleştireceği resmi ziyarete de değindi. 

Ankara’ya resmi ziyaretin Mayıs ayına planladığını belirten Miçotakis, “Türk tarafının Yunanistan ile ‘gerginlikler arasında köprü kurma’ yönündeki samimi arzusunu" olumlu algıladıklarını söyledi.

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Ankara ziyaretinin mayıs ayında yapılacağını açıkladı.

Miçotakis, katıldığı bir televizyon programında önümüzdeki dönemde Türkiye’ye gerçekleştireceği resmi ziyarete de değindi. Ziyaretin mayıs ayına planlandığını belirten Miçotakis, “Türk tarafının Yunanistan ile ‘gerginlikler arasında köprü kurma’ yönündeki samimi arzusunu" olumlu algıladıklarını söyledi.

Skai TV’ye konuşan Mitsotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen aralık ayında Atina’ya yaptığı ziyarete atıfta bulunarak, "Şu anki programa göre, Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretine karşılık vermek üzere mayıs ayında Ankara’da olacağım." dedi.

Miçotakis, "Türk liderliğinde gerginliklerin aşılması yönünde samimi bir arzu var. Münhasır Ekonomik Bölge sınırlandırması gibi büyük bir dikenden bahsediyoruz ancak bunu çözemesek bile medeni bir şekilde aynı fikirde olmadığımızı kabul edebiliriz." diye konuştu.

Başbakan Mitsotakis konuşmasında "Bu, caydırıcı kabiliyetlerimizi geliştirmeyeceğimiz anlamına gelmiyor." ifadesini de kullandı.

Almanya'da teravih namazları kılınıyor
Önceki Almanya'da teravih namazları kılınıyor
Cumhurbaşkanı  Steinmeier’in uçağında yanlız döner yoktu
Sonraki Cumhurbaşkanı Steinmeier’in uçağında yanlız döner yoktu