Almanya greve teslim

Almanya greve teslim

Almanya’da Salı gününden itibaren toplu taşımada grevler başlıyor.

Uyarı grevlerinden kara, hava ve demiryolu ulaşımı etkilenecek. Özellikle iş ya da eğitim amacıyla toplu taşımadan yararlanan yüzbinlerce yolcunun mağdur olacağı belirtiliyor.

Almanya Makinistler Sendikası (GDL) ile Lufthansa çalışanlarının bağlı olduğu Birleşik Hizmet Sendikası (Verdi) Salı günü için grev kararı aldı.

Lufthansa çalışanları Perşembe günü saat ile 04.00'te iş bırakacak, eylemlerine Cumartesi saat 07.10'da son verecek. Lufthansa çalışanlarının 2 günlük eylemi boyunca günde bin uçuş iptal edilecek,  yaklaşık 200 bin yolcu bu durumdan etkilenecek.

Alman Makinistler Sendikası (GDL) ise Perşembe günü saat 02.00'den Cuma günü 13.00'e kadar 35 saatlik uyarı grevi yapacak.

Verdi sendikası ayrıca, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde Salı ve Çarşamba günleri toplu taşımada çalışanların iş bırakma eylemi yapacağını duyurdu.   

Grevler yaygınlaşacak

Lufthansa grevine, toplu sözleşme görüşmeleri süren havalimanı güvenlik görevlilerinin de katılması olasılığı bulunuyor. Bu durumda hava yolu ulaşımında grev daha da fazla yolcuyu olumsuz etkileyecek.


Almanya’da hava ulaşımında ilk uyarı grevi 1 Şubat'ta düzenlendi. Frankfurt, Hamburg, Bremen, Berlin, Leipzig, Düsseldorf, Köln, Hannover, Stuttgart, Erfurt ve Dresden'deki grevler nedeniyle hava ulaşımı kilitlendi.

Neden greve gidiyorlar?

Alman Makinistler Sendikası (GDL) ile Alman demiryolları işletmesi Deutsche Bahn, çalışanların haftalık çalışma saati üzerinde uzlaşamıyorlar. Sendika haftalık çalışma saatini ücret kaybı olmadan 35'e indirmek istiyor. Demiryolları işletmesi ise bunu reddediyor.

Almanya’da günde yaklaşık 12 milyon kişi trenlerle ulaşım sağlıyor.

Hava yolları sendikası ise çalışanlara yüzde 12,5 zam veya ayda en az 500 Euro artış talep ediyor. Ayrıca  3 bin Euro da enflasyon dengeleme ikramiyesi istiyor.

Almanya Rusya ile savaşa hazırlanıyor
Önceki Almanya Rusya ile savaşa hazırlanıyor
Cumhurbaşkanı  Steinmeier’in uçağında yanlız döner yoktu
Sonraki Cumhurbaşkanı Steinmeier’in uçağında yanlız döner yoktu