Almanya'da yine grev sesleri

Almanya'da yine grev sesleri
Almanya'da yine grev sesleri

Demiryolları ile sendika anlaşamadı… 

Alman demiryolları işletmesi Deutsche Bahn'da (DB) yeni grevler kapıda.

DB'den yapılan açıklamada, ücret görüşmeleri için masaya oturan makinistler sendikası GDL'nin müzakereleri yarıda keserek masadan kalktığı belirtildi.
İşveren konumundaki DB ile GDL sendikası uzun bir süredir haftalık çalışma süresi üzerine anlaşamıyor.

DB haftalık çalışma süresinin 35 saate indirilmesini talep ederken, maaşlardan herhangi bir kesintiye gidilmemesini istiyor. DB ise bu talebe sıcak bakmıyor.
Bu konuda uzlaşma sağlanamaması üzerine GDL daha önce iki kez greve gitmiş, milyonlarca kişi trenlerin işlememesi nedeniyle mağdur olmuştu.  

DB'den yapılan açıklamada, "Deutsche Bahn tarafından verilen geniş kapsamlı tavizlere ve iki deneyimli arabulucunun görevlendirilmesine rağmen, Alman Tren Makinistleri Sendikası (GDL) bugün erken saatlerde Deutsche Bahn ile gizli ücret müzakerelerini sonlandırdı" denildi.

Müzakerelerin Pazar gününe kadar devam etmesi planlanmıştı.

İki taraf da birbirini sert sözlerle eleştiriyor.

Deutsche Bahn İnsan Kaynakları Müdürü Martin Seiler, "Makinistler sendikasının masadan kalkması ve böylece yolcuları daha fazla grevle tehdit etmesi  kabul edilemez" dedi.

GDL ise müzakerelerin kesildiğini kesin olarak teyit etmezken yayınladığı basın açıklamasında Deutsche Bahn'a sert eleştiriler yöneltti. Açıklamada DB, gizli müzakerelerde konuşulanları  Bild gazetesine sızdırarak, sözleşmeden doğan yükümlülüklerini ihlal etmekle suçlandı. 

GDL açıklamasında DB ile gizlilik konusunda 3 Mart'a kadar anlaşmaya varıldığı ancak işletmenin bu anlaşmayı ihlal ettiği ileri sürüldü.

GDL  Pazartesi sabahı bir basın toplantısı düzenleyecek.

Başkan Karaömer misafirlerini havai fişeklerle karşıladı
Önceki Başkan Karaömer misafirlerini havai fişeklerle karşıladı
Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı
Sonraki Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı