Almanya'da oy verme işlemi yarın sona eriyor

Almanya'da oy verme işlemi yarın sona eriyor

Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemleri yarın sona eriyor.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği takvime göre, aralarında Almanya’nın da bulunduğu diğer ülkelerde oy verme işlemi 9 Mayıs Salı günü son bulacak.

Yurt dışında 73 Ülkede 5031 sandıkta 9 Mayıs'a kadar sabah saat 09.00'dan akşam 21.00'e kadar Başkonsolosluklar da oy verme işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Seçim sürecine dahil olan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum

Oy kullanma işleminin 9 Mayıs'ta sona ereceğini söyleyen Türkiye’nin Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın, “Güzel bir seçim dönemini yarın tamamlayacağız. Bu dönem Almanya’da seçimlere katılım memnuniyet verici bir artış oldu. Bizim kendi başkonsolosluk bölgemiz olarak şu an itibarıyla 80 bini aştık. Seçim sürecine dahil olan gerek sandık kurulundaki çalışma arkadaşlarımıza, gerek komisyondaki arkadaşlarımıza, gerekse güvenlik biriminde görevli arkadaşlarımıza ve oy verme işlemini tamamlayan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye'nin kaderine ortak olmak hepimizin hakkıdır

Türkiye için vatandaşları oy vermeye davet eden Aydın, “Oy kullanma işleminde yarın son gün. Oyunu kullanamayan vatandaşlarımızı bekliyoruz. Türkiye için oy vermeye davet ediyoruz. Türkiye'nin kaderine ortak olmak hepimizin hakkı. Bir oyumuz var ve onu kullanacağız” diye konuştu.

Yurt dışı ve gümrüklerde şu ana kadar 1 milyon 750 binin üzerinde seçmen oy kullanıldı. Oy kullanamayanlar ise, 14 Mayıs saat 17.00’ye kadar gümrük kapılarında oy verebilecek.

Kendileri küçük yürekleri büyük çocuklardan anlamlı destek
Önceki Kendileri küçük yürekleri büyük çocuklardan anlamlı destek
DİTİB'de miniklere özel masal anlatma etkinliği
Sonraki DİTİB'de miniklere özel masal anlatma etkinliği