Almanya’da DİTİB camisine kundaklama girişimi

Almanya’da DİTİB camisine kundaklama girişimi

5 Eylül Pazartesi akşam vakti sularında Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) Mölln Fatih Camisi kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kundaklama saldırsına uğradı.

Kundaklama girişimine ilişkin DİTİB Nord Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gök bir yazılı açıklama yaptı.

Gök, 8 Eylül tarihli yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "5 Eylül Pazartesi akşam vakti sularında DİTİB Mölln Fatih Camimiz kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kundaklama saldırsına uğramıştır. Bu saldırıda ilan tahtasında asıĺı bulunan kağıt ve afişler alevlendirilmiş ve meydana gelen duman yangın alarmını çaldırmıştır. Saldırı, bir kundaklama girişimi olmasından dolayı, daha büyük yangına yol açabilir ve insanlarımızın hayat ve sağlığını ciddi bir tehlikeye atabilirdi.

DİTİB Nord olarak camimize, T.C. Hamburg Başkonsolosumuz sayın Emine Derya Kara

Hanım ve Mölln Belediye Başkanı sayın Ingo Schäper ile birlikte bugün geçmiş olsun ziyaretinde bulunudu ve ziyaret esnasında Mölln Belediye yetkililerine konu ile ilgili her türlü gerekli araştırmaların yapılmasını vurgulayıp, bu tür ırkçı saldırıların tekerrür etmemesi için gerekli güvenlik önlemlerinin derhal alınmasının önemini dile getirmiştir.

Camimize yapılan bu saldırı ile ilgili soruşturma Ratzeburg Kriminal Dairesi tarafından yürütülmektedir. Soruşturmanın biran önce sonuca varıp fail veya faillerin tutuklanmasını temenni ediyoruz.

Dayanışma içinde olduklarmn belirtmek için derneğimizi ziyaret eden bütün sivil toplum temsilcilerinede kurumumuz ve Mölln derneğimiz adına aynı zamanda teşekkür ederiz.

DİTİB Nord olarak Mölln derneğimize ve cematimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Cenabı Allah'tan bu tür siddet olaylarından cümlemizi korumasını niyaz ediyoruz."

Camiye yapılan saldırı ile ilgili soruşturmayı Ratzeburg Kriminal Dairesi yürütüyor.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Almanya'ya geldi
Önceki A Milli Erkek Basketbol Takımı, Almanya'ya geldi
1 Mayıs yürüyüşünde
Sonraki 1 Mayıs yürüyüşünde "Özgür Filistin" yürüyüşünde destek