Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya

Almanya’da “50. Yılda Türkçe Derslerinin Tarihsel Süreci ve Gelecek Perspektifi” paneli

Düsseldorf Başkonsolosluğunda düzenlenen panelde, Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki okullarda Türkçe derslerine devam eden öğrenci sayısının 50 bin olduğu ve bu sayının arttırılması gerektiği vurgulandı

Düsseldorf Başkonsolosluğunda düzenlenen panelde, Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki okullarda Türkçe

Almanya'daki okullarda Türkçe dersi eğitiminin verilmeye başlanmasının 50. yılı münasebetiyle Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosluğunda panel düzenlendi.

📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde!

Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.

  • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
  • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

galeri 20191105 2 39166343 49179368 V0CaFVPE3

Düsseldorf Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği ile Türk Veli Dernekleri Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği "50. Yılda Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaletinde Türkçe Derslerinin Tarihsel Süreci ve Gelecek Perspektifi" temalı panelde, Türkçe derslerine devam eden öğrenci sayısının arttırılması gerektiği vurgulandı.

galeri 20191105 2 39166343 49179366 1FbbmgokKU

Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaaslan, Almanya'da yaşayan vatandaşların en önemli meseleleri arasında eğitim konusunun geldiğini söyledi.

Türk toplumunun en temel ortak paydası olan bu en önemli meselemizin çözümü hususunda, birlik içinde konuya ve sürece odaklandığımız takdirde, en iyi sonucu alacağımıza inanıyorum." dedi.

galeri 20191105 2 39166343 49179367 kW1fyktIWz

Düsseldorf Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Hacer Özdoğan ise KRV eyaletinde halen yaklaşık 50 bin öğrencinin Türkçe derslerine devam ettiğini belirterek, bu sayının genel öğrenci sayısına bakıldığında yeterli olmadığını vurguladı.

Tüm tarafların katılımıyla yapılacak eşgüdümlü bir çalışmayla bu sayının yukarı taşınabileceğine dikkati çeken Özdoğan, "Görev bölgemizde yaptığımız aktif bir çalışmayla Türkçe derslerine kayıt sayılarında gözle görülür bir artış sağlandı. Duisburg’un iki köklü lisesinde ilk defa Türkçe dersleri verilmeye başlandı. Duisburg’daki bu başarılı sonuç aktif olarak çalışacak bağımsız veli derneklerinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur." ifadelerini kullandı.

Almanya'daki Türkçe eğitiminde çağa uygun araçların daha yaygın kullanılmasının önemini aktaran Özdoğan, "Türkçe için bu güne kadar verilen bireysel mücadeleler çok değerli. Ancak şu da bir gerçek ki, toplumun bu önemli meselesini sürekli toplumun gündeminde tutacak daha etkili ve sürdürülebilir modern araçlara ihtiyacımız var. Teknolojiden daha çok yararlanarak sosyal medya, dijital platformlar ve çağa uygun araçlar geliştirmeli ve daha etkin bir biçimde kullanılmalı." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ahmet Ünalan’ın moderatörlüğündeki panelde Bielefeld Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yüksel Ekinci, Türk Veli Dernekleri Federasyonu Eş Başkanı Dr. Ali Sak, Berlin Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Cemal Yıldız ve Duisburg-Essen Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ünalan birer sunum yaptı.

Eğitimcilerin yoğun ilgi gösterdiği panel soru ve öneriler bölümünün ardından sona erdi.