Close Menu
Avrupanın SesiAvrupanın Sesi
    Gündemdekiler
    fransa 1

    Fransa’da mescide ırkçı saldırı: Kur’an-ı Kerimler yere atıldı, duvarlara gamalı haçlar çizildi

    31 Mayıs 2025
    akib avrupa toplanti1

    AKİB Genel Başkanı Hızar: “Eylül’den itibaren 7 ülkede 15 toplantı gerçekleştireceğiz”

    31 Mayıs 2025
    zafer sirakaya3

    Sırakaya: “Solingen’i unutmadık, NSU’yu da unutturmayacağız”

    30 Mayıs 2025
    Facebook X (Twitter) Instagram LinkedIn YouTube
    Avrupanın SesiAvrupanın Sesi Cumartesi, Mayıs 31
    • Gazete Arşivi
    • Makale
    • Röportaj
    • Foto Galeri
    • Video Galeri
    Facebook X (Twitter) Instagram LinkedIn YouTube
    • Avrupa
    • Balkanlar
    • Türkiye
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Teknoloji
    • Aile/Sağlık
    • Spor
    Avrupanın SesiAvrupanın Sesi
    Reklam 1 Reklam 2 Reklam 3 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7
    Anasayfa»Makale»Almanya Almanyalı-Türkler için artık göç veren ülke oldu
    Makale

    Almanya Almanyalı-Türkler için artık göç veren ülke oldu

    Avrupanın SesiAvrupanın Sesi17 Nisan 2015
    Paylaş.
    Facebook Twitter WhatsApp Telegram E-mail Copy Link

    Almanya bir göç ülkesi. Doğu ve batı Avrupalılar için bu tespit doğru. Ancak bu Türkler için artık geçerliliğini yitirmiş durumda. 2006 yılından beri Almanya’dan Türkiye’ye göç eden Türk ve Türk kökenli Almanların sayıları Türkiye’den Almanya’ya göç edenlerin sayılarından daha fazla olduğu görülüyor.

    📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde!

    Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.

    • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
    • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
    👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

    Reklam 1 Reklam 2 Reklam 3 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7

    Almanya’lı Türklerin beyin göçü

    Almanya’dan göç edenlerin çoğu eğitimini Almanya‘da almış Müslüman-Türk kökenli kalifiye elemanlardır. 2013 yılında bir çoğu üniversite mezunu olan 27.896 Türk vatandaşı (2011: 33 bin; 2010: 36 bin) Almanya’yı terk etmiştir. İhracat ülkesi olarak adlandırılan Almanya’da bu derecede bir beyin göçünün uzun vadede ‚uluslararası beyin rekabetinde‘ ne anlama geleceğini hiç şüphesiz zaman gösterecektir. Almanya’dan Türkiye’ye tersine göç eden Türk vatandaşları arasında hiç azımsanmayacak bir grup sözde ‚Nasyonal Sosyalist Yer Altı‘ (NSU) isimli aşırı ırkçı terör örgütünün Müslüman-Türklere karşı işledikleri katliamları ve günlük hayatta, iş ve konut aramada yaşanılan ayrımcılıkları göç sebepleri olarak dile getirmektedirler. Başkaları ise kariyer şanslarının Türkiye’de daha iyi olduklarından veya emekliliklerini orada geçirmek istediklerinden geri gittiklerini dile getirmektedirler. TAVAK Vakfı Başkanı Prof. Faruk Şen’in bu konuda çokca araştırmalarından istifade edilebilinir.

    Bilim adamları bu bağlamda Almanya için ‚postmigration‘ yani ‚göç sonrası‘ ülkesi kavramını kullanmaya başlamışlardır.

    Almanya’da ırkçılık ve ayrımcılık tecrübelerinin yaşanmasından ve açığa çıkmasından dolayı gün geçtikçe daha çok şirket iş alım ve başvuru formalitelerini değiştirmeye başlamıştır. Araştırmalar Almanya’da isminden, dininden ve etnik kökeninden dolayı işe alınmayanların hiçte az olmadığını göstermektedir.

    Eşit katılım sağlanmalı

    Almanya’da eşit katılım gerçekten isteniyorsa kamusal kurumlar, işletmeler, ekonomi ve toplum çoğulculuğa karşı kendisini kapatmamalıdır. Sadece insanlar değil, belediyeler, partiler, kurumlar ve işletmeler göçmenlere kendilerini ve kapılarını açarak çoğulculuğu ve farklılığı ‚uluslararası rekabet‘ bağlamında bir şans olarak değerlendirmelidirler. Alman güvenlik birimlerinin uzun zamandır göçmen kökenli kişileri kazanmaya ve istihdam etmeye yönelik çalışmaları gözlerden kaçmamaktadır. Ancak bu yöntem başka alanları da kapsamalıdır. Özel ve kamusal bütün alanlara yayılmalıdır. Örneğin Mercedes/Daimler, BP, Deutsche Bank, Deutsche Telekom gibi şirketlerin 2006 yılında çoğulculuğun ve farklılıkların işletmelerde yaygınlaştırılması için hayata geçirdikleri ve altına imza attıkları ‚Çoğulculuk Belgesi’ne‘ katılması gereken firmaların ve kamusal kurumların sayıları artmalıdır.

    Gelecek için ortak görevimiz: Eşit Uyum/Eşit Katılım

    Federal İç İşleri Bakanı göç raporunu sunduğu basın toplantısında uyumun ve katılımın iki tarafın çıkarlarına yönelik olduğunu dile getirdi. Göçmenler ülkedeki haklardan faydalanmak için orada ki kurallara uymak zorundalar. Ancak yerli halkın da ödevleri bulunuyor. Onlar da eşit uyum ve eşit katılımı kabul etmek ve engellememeleri gerekmektedir. Onlar da değişimlere açık olmalıdırlar. Çünkü birçok insan eşit uyum ve eşit katılımın iki tarafın da çaba ve gayretlerine ihtiyac duyduğunu ve iki tarafı da değiştirdiğini hala bilmiyorlar. Uyum bir alış veriştir. Bunların temeli ise anayasadır.

    Paylaş. Facebook Twitter WhatsApp Telegram E-mail Copy Link
    Önceki YazıAlmanya’nın Witten kentinde cami kundaklandı
    Sonraki Yazı Abra Kadabra!!!
    Avrupanın Sesi avatarı
    Avrupanın Sesi
    • Website
    • Facebook
    • X (Twitter)
    • Instagram

    İlginizi Çekebilir

    Zor bir yılı geride bırakırken

    25 Aralık 2022

    Çocuklarınızla Türkçe konuşun

    12 Haziran 2022

    Vatan sağ olsun

    1 Mayıs 2022
    Yorum Yazın Cancel Reply

    Gündemdekiler
    fransa 1

    Fransa’da mescide ırkçı saldırı: Kur’an-ı Kerimler yere atıldı, duvarlara gamalı haçlar çizildi

    Avrupanın Sesi31 Mayıs 2025

    Fransa’nın kuzeydoğusundaki Moselle vilayetinde, Saint-Avold kenti yakınlarında bulunan L’Hopital kasabasındaki eski bir mescit kimliği belirsiz…

    akib avrupa toplanti1

    AKİB Genel Başkanı Hızar: “Eylül’den itibaren 7 ülkede 15 toplantı gerçekleştireceğiz”

    31 Mayıs 2025
    zafer sirakaya3

    Sırakaya: “Solingen’i unutmadık, NSU’yu da unutturmayacağız”

    30 Mayıs 2025
    solingen anma 5

    Solingen ırkçı saldırısının üzerinden 32 yıl geçti

    30 Mayıs 2025
    Reklam 1 Reklam 2 Reklam 3 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7
    Hakkımızda
    Hakkımızda

    Avrupa'nın Sesi, Avrupa'daki en güncel haberleri tarafsız, hızlı ve güvenilir bir şekilde okuyucularına sunmayı hedefleyen dijital bir haber platformudur. Siyaset, ekonomi, kültür, spor ve daha birçok alanda Avrupa gündemini yakından takip eder, öne çıkan gelişmeleri anında aktarırız.

    Amacımız, Avrupa'da yaşayan herkesin doğru bilgiye kolayca ulaşmasını sağlamak ve farklı bakış açılarıyla zenginleşen bir haber deneyimi sunmaktır.

    E-mail: info@avrupaninsesi.com

    Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn WhatsApp
    Menüler
    • İmpressum
    • Künye Bilgisi
    • İletişim
    • Gizlilik Politikası
    • Çerez Politikası
    • Kişisel Verilerin Korunması
    • Reklam Politikası
    • Site Kullanım Koşulları
    Linkler
    Antalya Haber Ankara Boşanma Avukatı Dedicated Server mikroyesilim.com Maç bileti satın al Akor mag-trade.com
    İzinsiz yazı, resim, videolar alınamaz. İçerik ekleyenlerin yazıları kendi sorumluluğundadır.
    © 2013 - 2025 Avrupanın Sesi Tüm Hakları Saklıdır.
    • İletişim
    • Künye Bilgisi
    • Haber Arşivleri
    • Yazarlarımız

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. İptal etmek için Esc tuşuna basın.