Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya
Reklam 1 Reklam 7 Reklam 2 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7 Reklam 7

YTB Başkan yardımcısı Abdulhadi Turus Viyana Kitap ve Kültür Günleri etkinliği katıldı

Avusturya Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği (ATİB) tarafından düzenlenen Viyana Kitap ve Kültür Günleri, kamuoyunun yakından tanıdığı sanatçı, yazar ve şairleri kitapseverlerle buluşturuyor.

Avusturya Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği (ATİB) tarafından
Reklam 1 Reklam 7 Reklam 2 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7 Reklam 7

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen etkinliğe, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus'un yanı sıra davetliler katıldı.

📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde!

Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.

  • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
  • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Martı, burada yaptığı konuşmada, "oku" ayetinin indirildiği ilk vahye değinerek, okuma yazma bilmeyen Hazreti Muhammed’in kainatı okumakla mükellef kılındığını anlattı.

Martı, "Okumak insanı yaratan Rabb'ine götüren, onu yaratıcısıyla buluşturan ve Rabb'inin önünde hürmetle eğilmesi ve kulluk yapabilmesi için eğiten bir işti." diye konuştu.

galeri uQA0CtgkkRjcrRGEFx q

– "Kız çocukların okutulmaması Peygamberin sünnetine aykırı"

Kız çocuklarının eğitim almasının engellenmesine de değinen Martı, böyle bir uygulamanın İslam dini ile bağdaşmadığını belirtti. 

Martı, "Kız çocuklarının okutulmaması, bilgiden mahrum bırakılması, hurafe ve bidata mahkum bırakılması, bir kenarda cahilce yaşamaya terk edilmesi, Peygamber Efendimizin sünnetine kesinlikle uygun değildir." görüşünü paylaştı.

galeri G74w5XBjF5VbWfTJlBCM

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun da okumanın önemine değindiği konuşmasında, okumanın cahillikten uzaklaşmanın ilk adımı olduğunu ifade etti.

Ceyhun, kitapların yeni dünyaların kapısını açtığını kaydederek, "Dinimizin bize ilk emri oku olmuştur, ne mutlu bize." dedi.

galeri 68L XGmUuyvWwSDaP55H

Konuşmaların ardından ses sanatçısı Fatih Koca, çeşitli ilahiler seslendirdi. Etkinlik kapsamında ayrıca Türk İslam eserleri de davetlilerin ilgisine sunuldu.

galeri lct UyY94lo3QyYQlG s

4 gün sürecek etkinlik kapsamında, Pelin Çiftçi, Esat Kabaklı, Kemal Sayar gibi tanınmış isimler Viyana'daki Türklerle bir araya gelecek.