Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya

WEFA mülteciler için kolları sıvadı

Başlattığı kampanyalar ve gerçekleştirdiği faaliyetlerle mazlumların daima sesi olan WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu, mültecilerin yaşadığı trajediye sessiz kalmadı.

Başlattığı kampanyalar ve gerçekleştirdiği faaliyetlerle mazlumların daima sesi olan WEFA

WEFA savaş, doğal afet, sefalet ve çeşitli nedenlerle ülkelerini terketmek zorunda kalan ve Avrupa kapılarında umut arayan mülteciler için Makedonya-Sırbistan sınırı yakınlarındaki Kumanova’da  10 gün boyunca sıcak yemek dağıtacak. 

📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde!

Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.

  • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
  • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

 

Mültecilerin göç yolunda büyük sıkıntılar yaşadığını aktaran WEFA Genel Başkanı Musab Aydın, yolluk, sıcak yemek ve hijyen paketinden oluşacak  kumanyalarını  Makedonya-Sırbistan  sınırında bekleyen mültecilere ulaştırarak 7 Mart Pazartesi gününden itibaren 10 gün boyunca  Makedonya’nın Kumanova şehrinde  sıcak yemek dağıtımı yapacaklarını kaydetti. Aydın,  “‘Komşusu aç iken tok yatan  bizden değildir.’ diyen bir dinin mensuplarıyız.  WEFA olarak insani değerleri merkeze alarak adım attık ve  mazlumlar için  daima nitelikli çalışmalar yapma gayretinde olduk. Maalesef sınırlarda büyük bir dram yaşanıyor. Bilhassa Balkan rotasında büyük sıkıntılar var. WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu 2015’te yaz aylarında başlayan büyük çaplı mülteci akımına Avrupa’da ilk reaksiyon gösteren organizasyondu. WEFA olarak mültecilerin yol güzergâhında dağıtımlar yaptık, incelemelerde bulunduk. Avrupa’ya girilen ilk kapılarda sıcak yemek, giysi ve temizlik maddeleri dağıtıldı. Resmî makamlarla birlikte kurban bayramında Mülteci Çocuklarla Dayanışma günü düzenledik. Ve yine çeşitli ülkelerde mülteci kamplarını ziyaret ettik. Dün olduğu gibi bugün de mültecilere yönelik faaliyetlerimiz sürecek. Hayırsever vatandaşlarımızın kampanya ve faaliyetlerimize gösterdiği ilgi  de bizleri onurlandırıyor ve son derece mutlu ediyor.” şeklinde konuştu.

 

WEFA’nın mülteciler için “Acil Yardım” kategorisi altında başlattığı yardım kampanyasında Yolluk (5,-€), Sıcak yemek (3,-€) ve Hijyen paketi (4,-€) seçenekleri  yer alıyor.

 

E-mail:    info@wefa.org

Telefon: +49 221 880 64 80

Fax:       +49 221 870 87 86