Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya
Reklam 1 Reklam 7 Reklam 2 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7 Reklam 7

Kendileri küçük yürekleri büyük çocuklardan anlamlı destek

Duisburglu çocuklar, Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde kardeşlerine destek olmak
Reklam 1 Reklam 7 Reklam 2 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7 Reklam 7

Duisburglu çocuklar, Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde kardeşlerine destek olmak amacıyla anlamlı yardım kampanyasına imza attı.

📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde!

Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.

  • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
  • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

galeri UGYcRbTmqaKsN7c9 Ltd

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Duisburg Merkez Camii’nde Kur’an kursuna devam eden yaşları 5-12 yaş arası 650 öğrenci, kendi oyuncaklarını satarak, elde ettikleri geliri depremzede kardeşlerine gönderdi.

galeri Sw m44Ql6iergfC JSQ1

Cami avlusuna stand kuran çocuklar, depremzede kardeşlerine destek olmak amacıyla kendi oyuncaklarını satışa sundu. Çocukların standına veliler başta olmak üzere, cami cemaati ve katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

galeri ESRJvf0UBCZKLQBpS51P

Anlamlı bir etkinliğe imza attılar

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Duisburg DİTİB Merkez Camii dernek başkanı Yusuf Aydın, cami kurslarında öğrenim gören çocuklar anlamlı bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti.

Özellikle yardımlaşma duygusunu aşılamak, kullanmadıkları eşyalarını değerlendirmek, duygu ve yeteneklerini arttırmak amacıyla cami avlusuna çocuklar için oyuncak standı kurduklarını söyleyen Aydın, “Çocuklar kendi oyuncaklarını satarak depremzede kardeşlerine destek oldular. Taşın altına eline koyarak, anlamlı bir etkinliğe imza attılar. Bizleri, velileri ve cemaatimizi duygulandırdılar” diye konuştu.

galeri ECFbBcyRmUUPkObg5RTj

Kendi oyuncaklarını satarak destek oldular

Kendi oyuncaklarını satıp geliri depremzede kardeşlerine bağışladıklarını belirten 9 yaşındaki Eren Selvi, “Depremden dolayı evlerini kaybeden kardeşlerimize destek olmak amacıyla evden kendi oyuncaklarımızı getirerek satışa sunduk. Onlara yardım etmek istedik. Satıştan kazandıklarımızı kardeşlerimize gönderdik” ifadelerini kullandı.

galeri GGLLm6H12LcNoih5zUrN

Etkinlik çocuklarla güzelleşti

Bu etkinliğin çocukların fikri olduğunu belirten din görevlileri Neşat Kaplan ve Niyazi Tok, “Çocuklarımızın böyle güzel faaliyetin içerisinde yer almalarından mutluluk duyuyoruz. Bu etkinlik onlarla güzelleşti. Dayanışma, paylaşma, yardımlaşma, birlik ve beraberlik gibi duyguları yaşamış oldular. Başta destek veren velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

galeri 9GbsoMI8jJuB9CND Gr9

Etkinlikten duydukları mumnuniyetlerini dile getiren aileler de, böylesine anlamlı ve hayır işinde yer aldıkları için çocuklarıyla gurur duyduklarını ifade ederek, dernek yönetimine ve din görevlilerine teşekkür etti.

Standlarda bağış kumbaralarına ailelerin ve cemaatin destek verdiği etkinlik sonunda kumbaralarını dernek yönetimine teslim eden çocuklara, dernek yönetimi tarafından teşekkür belgesi verildi.

galeri AQffSyCFn3ciIrL9Lk1Y

Ercüment Aydın / Köln