Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya

Avrupa’ya gitmeye çalışan sığınmacılara mesaj verildi İsveç’e gelmeyen

İsveç’te göçmen karşıtı politikalarıyla bilinen aşırı sağ görüşlü İsveç Demokratlar Partisi Genel Başkanı Jimmy Akesson, Edirne’de Avrupa’ya gitmeye çalışan sığınmacılarla buluşarak, İsveç’e gelmeyenin mesajı verdi.

İsveç'te göçmen karşıtı politikalarıyla bilinen aşırı sağ görüşlü İsveç Demokratlar

Twitter sayfasından açıklama yapan Akesson, Edirne'nin Pazarkule Sınır Kapısı'nda bulunduğunu aktarırken, buradan Avrupa'ya gitmek isteyen sığınmacıları İsveç'e gelmemesi için ikna etmeye çalıştığını duyurdu.

📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde!

Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.

  • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
  • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

Sığınmacıların bir çoğu ile yüz yüze konuştuğunu ve ''İsveç'te boş yer yok'' başlıklı İngilizce bastırılmış broşür dağıttığını anlatan Akesson, ''İsveç dolu, size daha fazla para veremeyiz, konut sunamayız, bu mesaj içinde özür dileriz'' şeklinde sığınmacıları ikna etmeye çalıştıklarını vurguladı.

İsveç Adalet ve Göç Bakanı Morgan Johansson ise, yeni bir sığınmacı krizine hazırlıklı olduklarını belirtti. 2015 yılındaki gibi sığınmacı krizine maruz kalmayacaklarını dile getiren Johansson, İsveç sınırlardaki sıkı kontrollere dikkat çekti. İsveç'e 2015 sığınmacı krizinde 163 bin kişi gelmişti.