Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya
Reklam 1 Reklam 7 Reklam 2 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7 Reklam 7

DİTİB, dünyanın dört bir yanında gönül köprüleri kurdu

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve Türkiye Diyanet Vakfı
Reklam 1 Reklam 7 Reklam 2 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7 Reklam 7

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde, bu yıl da yardım faaliyetlerine devam edildi. Geçen sene olduğu gibi bu sene de deprem bölgesine öncelik verildi.

📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde!

Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.

  • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
  • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

galeri 9OPPdRFK0VP5MS6KIrEX

DİTİB, Ramazan ayı münasebetiyle “Sana İhtiyacı Olan Kardeşlerin Var” temasıyla yürüttüğü yardım kampanyası çerçevesinde, “Gıda Yardım Paketi” dağıtımını gerçekleştirdi. Öncelikli olarak deprem bölgesi olmak üzere 24 ülkede ve 150 bölgede gönüllüler tarafından paketler dağıtıldı. Gıda paketleri içerisinde bulunan pirinç, şeker, sıvı yağ, makarna, fasulye, un ve tuz gibi ürünler ihtiyaç sahibi ailelere gönüllüler tarafından teslim edildi.

galeri k4udHDdk8JKUDBWfhMDk

galeri CUt3GJBL101r9NGk8fhj

Deprem bölgesinde ve dünyanın dört bir yanında “İyilik Sofraları” kuruldu. Ramazan çalışmaları kapsamında “İftar ve Sahurumu Kardeşimle Paylaşıyorum” temasıyla gıda yardımının yanı sıra toplu iftarlar düzenlendi. Deprem bölgesinde günlük 16 bin kişiye iftar ikramı yapıldı. Ayrıca, Ramazan ayı boyunca deprem bölgesinde iftar ve sahur ihtiyaçları da karşılandı. Gönüllüler ayrıca bölgedeki çocuklarla vakit geçirerek hediyeler dağıttı.

galeri wylRasa3 vMZTJi8sTzW

galeri dJeRDc42Vw8dCgjqX4L5

DİTİB, Ramazan ayında iftar sofralarını bereketlendiriyor

DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey yaptığı açıklamada, Ramazan ayı dolayısıyla bu yıl da yardım faaliyetlerine devam ettiklerini belirterek, geçen sene olduğu gibi bu sene de deprem bölgesine öncelik verdiklerini kaydetti.

galeri j5ghQX2 zoGz9zoxp 4l

Kuzey, “Uzak yakın demeden, gönül coğrafyamızın en ücra bölgelerinde dahi geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da DİTİB olarak TDV iş birliği ile muhtaç kardeşlerimize umut olduk. Başta deprem bölgesi olmak üzere dünyanın farklı bölgelerine emanetlerimizi ulaştırdık. Gönüllülerimizin de katıldığı program kapsamında gıda paketiyle toplam 50 bin 600 kişiye ulaştık. İftar sofralarının kurulabilmesine vesile olarak Ramazan ayının daha güzel geçmesine katkı sağladık. Dünyanın gözü önünde yaşanan drama da DİTİB olarak kayıtsız kalmadık. Gazze’de zor şartlar altında temin edilen gıdalarla hazırlanan iftar paketlerini mahalle mahalle ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık” dedi.

galeri 05aIIlJmMjkD4XN7fghJ

Kuzey, “Bu iyilik hareketini destekleyen bütün hayırseverlerimizin ve DİTİB ailesinin Cenab-ı Hak hayır ve hasenatlarını kabul eylesin” diye konuştu.

Ercüment Aydın / Köln