T.C. Essen Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği ile Duisburg-Essen Üniversitesi Türk Üniversiteliler ve Akademisyenler Derneği’nin işbirliğiyle "Yapay Zeka, Kariyer ve İletişim" konulu bir konferans düzenlendi.
Konferansa, Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın, Eğitim Ataşesi Sabri Yolcu, Duisburg-Essen Üniversitesi Türk Üniversiteliler ve Akademisyenler Derneği eş başkanları Gizem Uyanık ve Ozan Arslan ile birlikte çok sayıda öğrenci katıldı.
Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın, konferansta yaptığı konuşmada Duisburg-Essen Üniversitesi’nin akademik başarıları ve çok kültürlü yapısıyla Almanya’nın önde gelen eğitim kurumlarından biri olduğunu vurguladı. Aydın, böyle saygın bir üniversitede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, programın hazırlanmasında katkı sunan Eğitim Ataşeliği ve Türk Üniversiteliler ve Akademisyenler Derneği'ne teşekkür etti. Başarılı bir kariyerin yolunun etkili iletişim becerilerinden geçtiğine dikkat çeken Aydın, Prof. Dr. Karsten Bredemeier’in iletişim alanındaki çalışmalarının öğrencilere önemli bir rehber olacağını ifade etti. Ayrıca, yapay zekanın geleceğin iş dünyasında büyük bir rol oynayacağını belirten Aydın, Ekrem Namazcı’nın yapay zeka teknolojilerini iş süreçlerine entegre eden projelerinin öğrencilere ilham vereceğine inandığını söyledi.
Konferansta, Almanya Microsoft'tan Veri ve Yapay Zeka Lideri, GDEXA Kurucusu Ekrem Namazcı ile üst düzey yönetici koçu ve İletişim Stratejisti Prof. Dr. Karsten Bredemeier'in sunumları büyük ilgi gördü. Etkinlik, soru-cevap bölümü ile sona erdi.
Eğitim Ataşesi Sabri Yolcu, konferansın sonunda Ekrem Namazcı ve Prof. Dr. Karsten Bredemeier'e sundukları değerli bilgiler için teşekkür ederek, programa katılan öğrencilere ve desteklerinden dolayı Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın’a teşekkürlerini iletti. Ayrıca, bu işbirliği için Duisburg-Essen Üniversitesi Türk Üniversiteliler ve Akademisyenler Derneği yönetimine de teşekkürlerini sundu.