Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya

Almanya, PKK’nın Bölge Sorumlusu’nu serbest bıraktı

Almanya’da Hamburg Eyalet Yüksek Mahkemesi Hakimi, terör örgütü PKK’nın Eski Bremen Bölge Sorumlusu’nun siyasi yaşamını “saygı ile karşıladığını” dile getirerek sanığı serbest bıraktı.

Almanya'da Hamburg Eyalet Yüksek Mahkemesi Hakimi, terör örgütü PKK'nın Eski

Almanya'da Hamburg Eyalet Yüksek Mahkemesi terör örgütü PKK konusunda skandal bir karara imza attı.

📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde!

Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.

  • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
  • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

 

Welt gazetesinde yer alan haberde mahkemenin devlet güvenliği koruma senatosu hakimi, PKK'nın Eski Bremen Bölge Sorumlusu Beşir kod adlı teröristi bir yıl dokuz ay hapse çarptırdı fakat bu cezayı erteleyerek sanığı serbest bıraktı.

 

Duruşmayı izlemeye gelen 70 kadar terör örgütü yandaşının kararı alkışladığı ifade edildi.

 

Haberde daha önce senatonun 3 benzer davada yaklaşık 3'er yıl hapis cezası verdiği hatırlatılarak, Adalet Bakanlığının PKK'ya üye olanlar ile yardım ve yataklıkta bulunanlara ceza soruşturması açılmasına izin verdiğine işaret edildi.

 

Eyalet Mahkemesinin kararında 2013 yılından beri özellikle Kobani'de PKK’nın DEAŞ’e karşı verdiği "mücadeleye" vurgu yapıldı. DEAŞ'ın 2014 yılında Suriye’de ve Irak’da binlerce Ezidi’yi öldürdüğü ve yerlerinden ettiği hatırlatılarak PKK'nın özellikle bu bölgelerde Ezidilere yardımda bulunduğu aktarıldı.

 

Duruşmanın sonunda Alman hakimin, sanığın siyasi yaşamının "saygı ile karşıladığını" dile getirdiği belirtildi.

 

Welt gazetesinin kararla ilgili haberinde "Hamburg'da hafif karar: PKK duruşmasında hakim Türkiye'yi eleştirdi" ifadesini kullandı.