Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya
Reklam 1 Reklam 7 Reklam 7 Reklam 10 Reklam 2 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7 Reklam 7

Almanya’da şiddetli yağan yağmur su baskınlarına ve yolların kapanmasına neden oldu

Almanya’da şiddetli yağan yağmur yüzünden bazı otobanlar ulaşıma kapandı, tarım arazileri zarar gördü, yer yer su baskınları ve heyelanlar yaşandı.

Almanya’da şiddetli yağan yağmur yüzünden bazı otobanlar ulaşıma kapandı, tarım
Reklam 1 Reklam 7 Reklam 7 Reklam 10 Reklam 2 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7 Reklam 7

Almanya’da şiddetli yağan yağmur yüzünden bazı otobanlar ulaşıma kapandı, tarım arazileri zarar gördü, yer yer su baskınları ve heyelanlar yaşandı.

📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde!

Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.

  • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
  • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

galeri kwKCTr8QD1aXZRUpa94W

Yağışın etkili olduğu eyaletlerde itfaiye ekipleri yoğun mesai yaptı.

Bavyera, Chemnitz, Saksonya Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerine bağlı kentlerde öğleden sonra başlayan şiddetli yağış su baskınlarına ve sele dönüştü. Bir çok kentte menfezler tıkanması sonucu, caddeler ulaşıma kapalı kaldı.

galeri 32ugDU3E5ACNApbqM u5

Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Dortmund, Hagen, Balve ve Werdohl şehrinde cadde, fabrika, ev ve camilerin bodrum katlarını yer yer 80 cm varan su bastı. İtfaiye ekipleri botlarla kurtarma çalışması yaparken, suyun yükseldiği caddelerde de ilginç görüntülere rastlandı. İtfaiyenin yetişemediği Balve şehrinde ise su tahliye işlemleri halkın desteğiyle devam ettiği bildirildi.

galeri r6y

Ayrıca Hagen, Hemer, Nachrodt İserlohn, Lenne şehirleri üzerindeki barajın yoğun yağmurdan patlamaması için açıldığı ifade edildi.

galeri zDbzDUfbClyCfqVeSVws

Mannheim’de şiddetli yağmur ve fırtına ağaçların devrilerek park halindeki araçlara hasar verdiği kaydedildi.

Öte yandan yoğun yağış Hagen’de bir yaşlılar yurdunun ile Erkrath kentinde ise bir mülteci yurdunun tahliye edildiği belirtildi.

Kuzey Ren Vestfalya ve Rheinland-Pfalz eyaletlerinde Ren Nehri'nde su seviyesinin yükselmesi sebebiyle gemi trafiği kısmen kapatıldı.